Booka

Mi pripadamo generaciji koja je odrastala uz knjige. One su bile svuda oko nas, na policama, na stočiću pored kreveta, u školskom rancu (ovde ne mislimo na školske knjige, već na one koje vučete sa sobom i hvatate svaki slobodan trenutak da nastavite sa čitanjem). Knjige su bile merna jedinica dužine letnjeg raspusta jer se tokom tog, naizgled beskrajnog, perioda moglo čitati do mile volje. A nismo tako matori kao što možda mislite.

I znamo koliko smo uzbuđeni bili svaki put kad otkrijemo neki sjajan roman, pročitamo neku fenomenalnu kratku priču, upoznamo se sa nekim novim piscem. Novim za nas. Kad si u tim godinama sve ti je novo. Ali nije ti sve i dobro.

Sada kada smo nešto stariji i kada to kakvi smo ispali dobrim delom možemo da zahvalimo bezbrojnim knjigama, odlučili smo da svoj dug vratimo. Ne želimo da budemo deo one mase koja nariče nad nestankom pisane reči i smrću izdavaštva sve bacajući pogled na još jednu epizodu onog-nečeg-što-se-prikazuje-svaki-dan-a-ne-radi-se-ni-o-čemu-i-učestvuju-oni-što-su-niko-i-ništa-i-poznati-su-baš-zbog-toga.

Verujemo da publike ima, da je pametna, obrazovana, mlada (neko duhom, a neko i telom), da je željna novih lepih knjiga. Lepih iznutra, lepih spolja, kvalitetno prevedenih, doteranih, odštampanih

Odlučni smo da istrajemo, čeka nas dug i neizvestan put, ali zajedno smo jači. Smisao našeg postojanja je upravo u onom osećanju sa početka ovog teksta. Želimo da uz našu pomoć mnogi otkriju nove omiljene pisce, kultne knjige, one što otvaraju oči, menjaju život i, bar mrvicu, utiču nabolje na ono kakvi će biti jednog dana.

Korpa
0 items Korpa
Moj nalog