Vesti

Beli zubi – urnebesan prikaz multietničkog Londona

Smešten u multietnički severni London, roman Beli zubi Zejdi Smit beskrajno je zabavna knjiga s mnoštvom živopisnih likova i urnebesnim i neočekivanim obrtima. Tu su Jehovini svedoci, genetski modifikovan miš, Arapi koji vode irski pab, frizerke u jamajkanskom salonu, eugeničari, pradeda koji možda jeste a možda i nije heroj, aktivisti za prava životinja i islamska fundamentalistička grupa pod nesretnim akronimom KEVIN.

Odluka – roman o moralnim konfliktima u svakom od nas

Smešten u Francusku u kojoj je osećaj sigurnosti u korenu uzdrman nakon terorističkih napada u Parizu 2015, roman Odluka prati život Alme Ravel, antiterorističke istražne sutkinje, majke, prijateljice, ljubavnice, žene od koje se očekuje da bude snažna u svim okolnostima.

Dragana Mladenović Robotka

Robotka – poezijom protiv patrijarhata

Naša edicija poezije bogatija je za jedan ženski glas. I to kakav glas!
Dragana Mladenović je pesnikinja diskretnog izraza, promišljenog humora i buntovnog glasa koju krasi retko viđeno jezičko majstorstvo.

Fafarikul - Đurđica Čilić - IP Booka

Fafarikul – knjiga zagrljaja

Nazvana po sredozemnom drvetu razgranate krošnje, snažnog korena i slatkih plodova, Fafarikul je intimna, emotivna, zavodljiva zbirka šarolikih anegdota iz života autorke, nekad duhovitih, nekad potresnih, ali uvek razoružavajuće iskrenih.

Poništeno – knjiga koju ste iščekivali

U romanu koji ističe neuralgične tačke savremenog društva u rasponu od terorizma, imigracije, političkih spinova i problema sa zdravstvenim sistemom, Uelbek zapravo piše emotivnu, melanholičnu pripovest o boli, smrti, i pre svega o ljubavi, koja je naposletku jedino bitna.

Sezona berbe – novi roman Magdalene Blažević

Razne su novogodišnje odluke – počeću da vežbam, hraniću se zdravo, štedeću, čitaću više, vodiću računa o svom mentalnom zdravlju, više vremena ću provoditi s dragim osobama… Naša je svake godine ista: objavljivaćemo dirljive, važne, uzbudljive, provokativne i sjajne knjige. A upravo takva je Sezona berbe Magdalene Blažević.

Novi naslovi

Korpa
0 items Korpa
Moj nalog