Vesti

Beti Blu – kultni francuski roman

Početak jula obeležavamo kultnom knjigom osamdesetih, provokativnim romanom Beti Blu Filipa Džijana. Inspirisan američkom književnošću i piscima poput Selindžera, Karvera i Milera, Džijan je smelim i neobuzdanim jezikom i stilom uzdrmao tadašnju francusku književnu scenu i osvojio čitaoce širom sveta.

Azilant – maestralni roman autora „Tirze“

Kristijan Bek je književni lik koga nećete voleti. Ubeđen da se život sastoji od iluzija i lažnih nada, posvećen je razotkrivanju svih samoobmana, kako svojih tako i tuđih, i to po svaku cenu. U njegovom svetu nema mesta za saosećajnost, ambicije i snažne emocije. Žena s kojom je u vezi pak smatra da je moralni imperativ pomoći drugima.

Beli zubi – urnebesan prikaz multietničkog Londona

Smešten u multietnički severni London, roman Beli zubi Zejdi Smit beskrajno je zabavna knjiga s mnoštvom živopisnih likova i urnebesnim i neočekivanim obrtima. Tu su Jehovini svedoci, genetski modifikovan miš, Arapi koji vode irski pab, frizerke u jamajkanskom salonu, eugeničari, pradeda koji možda jeste a možda i nije heroj, aktivisti za prava životinja i islamska fundamentalistička grupa pod nesretnim akronimom KEVIN.

Odluka – roman o moralnim konfliktima u svakom od nas

Smešten u Francusku u kojoj je osećaj sigurnosti u korenu uzdrman nakon terorističkih napada u Parizu 2015, roman Odluka prati život Alme Ravel, antiterorističke istražne sutkinje, majke, prijateljice, ljubavnice, žene od koje se očekuje da bude snažna u svim okolnostima.

Dragana Mladenović Robotka

Robotka – poezijom protiv patrijarhata

Naša edicija poezije bogatija je za jedan ženski glas. I to kakav glas!
Dragana Mladenović je pesnikinja diskretnog izraza, promišljenog humora i buntovnog glasa koju krasi retko viđeno jezičko majstorstvo.

Fafarikul - Đurđica Čilić - IP Booka

Fafarikul – knjiga zagrljaja

Nazvana po sredozemnom drvetu razgranate krošnje, snažnog korena i slatkih plodova, Fafarikul je intimna, emotivna, zavodljiva zbirka šarolikih anegdota iz života autorke, nekad duhovitih, nekad potresnih, ali uvek razoružavajuće iskrenih.

Novi naslovi

Korpa
0 items Korpa
Moj nalog