U proleće – treći tom očaravajućeg književnog poduhvata

Od početka je ova serija memoara usmerena ka jednoj budućoj čitateljki – najmlađoj Knausgorovoj ćerki, njegovom četvrtom detetu. U jesen i U zimu su bile meditacije o životu, povremeno prošarane visprenim definicijama svakodnevnih stvari, svojevrsni pojmovnik sveta koji njegova ćerka tek treba da upozna. U proleće je, međutim, dnevnički zapis jednog prolećnog dana u kome otac sa četvoromesečnom ćerkom ide u posetu supruzi u bolnici. Ovog puta ne opisuje samo svet oko sebe, već i potresne porodične događaje i traume, iznoseći bez zadrške vlastite nesigurnosti i strepnje u vezi s očinstvom.

Ova bolna i moćna ispovest, začinjena bezuslovnom ljubavlju prema ćerki, prikazuje ljudsku ranjivost i povezanost između ljubavi, gubitka, smeha i samouništenja. U proleće je definitivno emotivni epicentar ovog jedinstvenog književnog poduhvata.

Knjigu možete kupiti preko našeg sajta ili u našim knjižarama Bookastore (Cara Lazara 12, Cara Dušana 68 i Bulevar kralja Aleksandra 92, Beograd) po promotivnoj ceni od 792 dinara, kao i u boljim knjižarama širom Srbije.

Korpa
0 items Korpa
Moj nalog