Vjetrogonja Babukić i njegovo doba – avanture disfunkcionalnog antijunaka

Sa željom da stvori neozbiljniju i vedriju knjigu od svojih ranijih dela, Jergović je počeo da piše Vjetrogonju 2010. godine, ali je zbog životnih okolnosti rukopis ostavio po strani sve dok ga događanja u svetu, poput Trampove ere i pandemije, nisu podstakla da nastavi pisanje i izgradi još nadrealniji svet.

Vjetrogonja Babukić je lutalica, večiti putnik koji nikuda ne stiže, savršen slušalac tuđih priča koji nikoga ne pamti, neshvatljivi poliglota kojem svi veruju, čovek bez skrupula i seksualni svežder.

Fantastične i neverovatne priče ljudi svih rasa i vera koje Babukić susreće, ispričane stilski besprekorno, bremenite istorijskim referencama, komične, a ponekad i neugodne, čudesno će se sklopiti pred očima čitalaca u poslednjim rečenicama romana.

Ovaj raskošan Jergovićev roman, drugačiji od svega što je napisao, možete kupiti preko našeg sajta ili u našim knjižarama Bookastore (Cara Lazara 12, Cara Dušana 68 i Bulevar kralja Aleksandra 92, Beograd) po promotivnoj ceni od 990 dinara, kao i u boljim knjižarama širom Srbije.

Korpa
0 items Korpa
Moj nalog