Sve što je muškarac – kaleidoskopski portret muškarca u 21. veku

Sve što je muškarac je roman koji nas vodi kroz slojeve svega onoga što čini belog muškarca u Evropi na početku 21. veka. U devet prividno nepovezanih priča Dejvid Soloj, izuzetno darovit majstor novog realizma, prikazuje malodušnost, ambiciju, krizu identiteta, lažnu samouverenost i suštinsku usamljenost savremenih muškaraca.

Prateći priče devet muškaraca u različitim životnim dobima, od tinejdžera do dementnog sedamdesetogodišnjaka, britkim i dinamičnim pripovedanjem Soloj nesentimentalno govori o muškoj želji i muškom neuspehu. Njegovi likovi, preokupirani ljubavlju, seksom i uspehom, vođeni nagonom – potisnutim ili ne, sebičnim ili ne – zapravo su nesnađeni u savremenom svetu i njihovi se postupci iznova i iznova pretvaraju u niz sićušnih promašaja.

Ovo nije roman koji će nekoga naterati da uzvikne: „Tako sam srećan što sam muškarac!“, ali je nesumnjivo onaj koji će podstaći čitaoce i čitateljke na razmišljanje o tome kako da ne budu nijedan od ovih muškaraca, ili kako da ne budu s njima.

Knjigu možete kupiti preko našeg sajta ili u našim knjižarama Bookastore (Cara Lazara 12, Cara Dušana 68 i Bulevar kralja Aleksandra 92, Beograd) po promotivnoj ceni od 990 dinara, kao i u boljim knjižarama širom Srbije.

Korpa
0 items Korpa
Moj nalog