Savršenstva – provokativan portret Instagram generacije

Iz Italije nam stiže književni hit, roman Savršenstva Vinčenca Latronika, priča o generaciji čiji je život omeđen savršenim slikama s društvenih mreža, gde su svi lepi, dobri, pametni i, iznad svega, srećni. Jer u savršenom svetu nema mesta za nezadovoljstvo ili potištenost.

No, ovo nije tek još jedan roman o razlici između onoga kako se prikazujemo i onoga što jesmo, niti je kritika tzv. pogubnog uticaja društvenih mreža. Naprotiv, pričom o Ani i Tomu, paru Italijana koji je emigrirao u Berlin i koji naizgled ima sve što je potrebno da zaista bude srećan a ipak to nije, Latroniko daje višeslojan prikaz generacije koja je dostigla zrelost istovremeno kada i internet, generacije digitalnih nomada koji se svuda osećaju kao kod kuće a nigde to nisu, generacije mladih koji definišu sebe kroz promene a istovremeno se bore sa osećanjem da su izneverili očekivanja – roditelja, društva, ali pre svega ona koja su imali od sebe samih.

Latroniko nam ne dopušta da čujemo Anu i Toma, on nam samo, bez osude ili opravdanja, pripoveda njihov život. Zahvaljujući tome, uhvatićemo sebe kako ih osuđujemo ili ismevamo njihovu naivnost ili površnost, da bismo onda ipak prepoznali makar deo sebe u njihovoj potrazi za autentičnošću i srećom i samim tim saosećali s njima.

Knjigu možete kupiti preko našeg sajta ili u našim knjižarama Bookastore (Cara Lazara 12, Cara Dušana 68 i Bulevar kralja Aleksandra 92, Beograd) po promotivnoj ceni od 693 dinara, kao i u boljim knjižarama širom Srbije.

Korpa
0 items Korpa
Moj nalog