Knjiga za Maju – Šta sve staje u svetlucave pege jednog lica

Novi roman Marka Tomaša knjiga je o lutanjima, nemiru i ranjivosti. Tomaš piše o detinjstvu, o Mostaru kakav je bio nekada, o porodici, o vlastitoj izgubljenosti, o pisanju, o nametnutim očekivanjima, o osećaju krivice i strahu od neuspeha, a najviše o ljubavi i Njoj, koja ne želi da bude u knjizi.

S detinjom nepatvorenom iskrenošću ogoljava nam sebe, svoje zablude, greške i loše izbore i navike, ali i – u ovdašnjoj književnosti retko razoružavajuće i upečatljivo – sitnice kojima se ljubav očituje. Šljokice koje Ona unosi u njegov život, njena odeća koju on slaže, besmislene svađe zbog nezatvorenih fioka, svetlucave pege na njenom licu, sve su to male stvari kojima Tomaš bez imalo patetike slika onu veliku, sudbonosnu ljubav.

Knjiga za Maju je izuzetno intimno, iskreno i toplo delo u koje ćete se, uvereni smo, zaljubiti. Jer kad Tomaš piše, nastaje magija.

Knjigu možete kupiti preko našeg sajta ili u našim knjižarama Bookastore (Cara Lazara 12, Cara Dušana 68 i Bulevar kralja Aleksandra 92, Beograd) po promotivnoj ceni od 792 dinara, kao i u boljim knjižarama širom Srbije.

Korpa
0 items Korpa
Moj nalog