Poništeno – knjiga koju ste iščekivali

Uelbek, svojevrsni skandal-majstor francuske književnosti, pisac provokator koji se ne libi mizoginih ni ksenofobičnih primedbi, kao ni skoro pa pornografskih sadržaja, autor koji defetistički analizira savremena politička dešavanja, ističe mračnu stranu liberalne demokratije i veruje da evropsko društvo propada i nestaje, svojim poslednjim romanom Poništeno ipak je uspeo da iznenadi i čitaoce i kritiku – suprotno svim očekivanjima, napisao je ljubavni roman. Na uelbekovski način, naravno.

Godina je 2027, u Francuskoj je u toku predsednička kampanja, svet potresaju teroristički napadi čiji se počinioci ne znaju, a glavni junak Pol Rezon, bliski saradnik jednog od mogućih kandidata, pokušava da popravi svoj brak i zbliži se s porodicom nakon moždanog udara oca.

U romanu koji ističe neuralgične tačke savremenog društva u rasponu od terorizma, imigracije, političkih spinova i problema sa zdravstvenim sistemom, Uelbek zapravo piše emotivnu, melanholičnu pripovest o boli, smrti, i pre svega o ljubavi, koja je naposletku jedino bitna. Njegov otuđeni (anti)junak konačno pronalazi svoje mesto u svetu i miri se s vlastitom smrtnošću.

Knjigu možete kupiti preko našeg sajta ili u našim knjižarama Bookastore (Cara Lazara 12, Cara Dušana 68 i Bulevar kralja Aleksandra 92, Beograd) po promotivnoj ceni od 1694 dinara, kao i u boljim knjižarama širom Srbije.

Poništeno

1.694,00 RSD
Korpa
0 items Korpa
Moj nalog