Fafarikul – knjiga zagrljaja

Fafarikul - Đurđica Čilić - IP Booka

Život je uvijek više od onog što u tom trenutku vidimo i uvijek bolji od onog što možemo podnijeti.

Prva knjiga Đurđice Čilić, intrigantnog naslova Fafarikul, zbirka je autofikcijskih proznih zapisa autorke za koju je Miljenko Jergović rekao da je „glas epohe u najfinijem i najplemenitijem smislu“.

Nazvana po sredozemnom drvetu razgranate krošnje, snažnog korena i slatkih plodova, Fafarikul je intimna, emotivna, zavodljiva zbirka šarolikih anegdota iz života autorke, nekad duhovitih, nekad potresnih, ali uvek razoružavajuće iskrenih. Čilić o sebi, mestima u kojima je odrastala i živela i ljudima i trenucima koji su je oblikovali piše sa šarmantnom neposrednošću, stvarajući s čitaocima odnos bliskosti, poverenja i prepoznavanja – čak i ako se naše iskustvo ne poklapa s njenim.

Fafarikul je knjiga o susretima i pokojem rastanku, o ljubavi prema životu, književnosti i ljudima, o neuništivoj veri u dobrotu i saosećajnost, knjiga koju ćete pročitati u dahu a onda joj se vraćati kad vam je potreban dašak optimizma. Baš kao što Sinan Gudžević kaže u pogovoru, da se ne zove Fafarikul, ova se knjiga mogla zvati i Knjiga zagrljaja.

Knjigu možete kupiti preko našeg sajta ili u našim knjižarama Bookastore (Cara Lazara 12, Cara Dušana 68 i Bulevar kralja Aleksandra 92, Beograd) po promotivnoj ceni od 792 dinara, kao i u boljim knjižarama širom Srbije.

Korpa
0 items Korpa
Moj nalog