Odluka – roman o moralnim konfliktima u svakom od nas

Smešten u Francusku u kojoj je osećaj sigurnosti u korenu uzdrman nakon terorističkih napada u Parizu 2015, roman Odluka prati život Alme Ravel, antiterorističke istražne sutkinje, majke, prijateljice, ljubavnice, žene od koje se očekuje da bude snažna u svim okolnostima.

Ambiciozna i istinoljubiva, Alma treba da odluči o sudbini mladića za koga se sumnja da se pridružio teroristima. Težina njene odluke je ogromna: ako pogreši, može osuditi nevinog čoveka na život u zatvoru, ili pak rizikovati da na slobodi bude neko ko može izvršiti napad. Ovoj profesionalnoj dilemi dodaje se još jedna, intimnija: nezadovoljna u braku s propalim piscem, Alma već mesecima ima tajnu aferu s advokatom osumnjičenog. Svesna konflikta interesa, neprestano se preispituje utiču li emocije na njene odluke.

Karin Tuil piše provokativno, pitko i hrabro o gorućim temama današnjeg društva: terorizmu, pravdi i odgovornosti. Čitaoci se, poput sutkinje, nalaze pred dilemama koje je gotovo nemoguće razrešiti: čemu i kome verovati, kako doneti ispravnu odluku i kako živeti sa osećajem krivice zbog moguće greške u proceni? Odluka je kompleksan i intrigantan roman o moralnim konfliktima u svakom od nas, koji će vas naterati na razmišljanje o slobodi, predrasudama, savesti i hrabrosti da se dela.

Knjigu možete kupiti preko našeg sajta ili u našim knjižarama Bookastore (Cara Lazara 12 i Bulevar kralja Aleksandra 92, Beograd) po promotivnoj ceni od 990 dinara, kao i u boljim knjižarama širom Srbije.

Odluka

990,00 RSD
Korpa
0 items Korpa
Moj nalog