ja se zovem lidija deduš – duhovit prikaz ženske svakodnevice

Lidija Deduš - ja se zovem lidija deduš

Knjiga ja se zovem lidija deduš neobičan je hibrid poezije i proze u kom Lidija Deduš kroz lik svoje protagonistkinje lidije deduš govori o situacijama koje su sastavni deo ženske svakodnevice, kao i o problemima o kojima se retko otvoreno govori.

Autorka je svojoj junakinji dala četrdesetak godina, cistu na jajniku, stan s mačkama, posao u banci, nalog na Tinderu, nekoliko propalih veza, borbu s kilogramima, anksioznost i depresiju, želju da se bavi jogom. Junakinja lidija deduš nema dlake na jeziku, ne srami se da govori o ženskom telu i ženskoj seksualnosti i prkosi tradicionalnim normama kako bi trebalo da se ponaša. Na svakoj stranici lidija deduš izuzetno duhovito i s dozom autoironije piše o poziciji žene u društvu, o muško-ženskim i porodičnim odnosima, o mentalnom zdravlju i otkriva nam kako je pronašla svoju oazu mira.

U ovoj iskrenoj, živopisnoj i upečatljivoj ispovesti prepoznaćete svoja iskustva i smejaćete se s protagonistkinjom čak i kad govori o velikim i bolnim istinama. Ono što nam lidija deduš (ali i Lidija Deduš) poručuje jeste da ćemo, izvesno, mnogo puta biti povređeni, ali da se sve lakše podnosi kad se smejemo, kako sebi tako i onome što nam se događa.

Knjigu možete kupiti preko našeg sajta ili u našim knjižarama Bookastore (Cara Lazara 12 i Bulevar kralja Aleksandra 92, Beograd) po promotivnoj ceni od 990 dinara, kao i u boljim knjižarama širom Srbije.

Korpa
0 items Korpa
Moj nalog