Miki-Liki i najlepša žena sveta – izbor priča Duška Radovića

Ovog oktobra činimo iskorak objavljivanjem posebne knjige koja osim književne ima i veliku sentimentalnu vrednost.

U godini u kojoj obeležavamo četiri decenije otkako nas je napustio jedan od najvoljenijih pisaca našeg jezika donosimo vam izbor njegovih kratkih priča koje su prvobitno objavljivane u časopisima i dnevnim novinama. Za one koji Duška Radovića prvenstveno znaju kao pisca za decu i autora neprevaziđenih aforizama koje je plasirao s vrha Beograđanke u emisiji „Beograde, dobro jutro“ ove priče će predstavljati iznenađenje zbog svoje neobičnosti, pomerenog humora i daha apsurda. Ali će nepobitno vrlo brzo biti očarani i osvojeni ovim delom Duškovog stvaralaštva.

Kao poseban bonus tu su njegova žrvljotinasta promišljanja, crteži koji su nastajali tokom traganja za inspiracijom za priče, priređeni tako da se mogu izvaditi iz knjige i naseliti u nekom ramu, pa čak i postati originalan poklon. Duško Radović je stvaralac za čitav život čije nas mudrost i toplina poput vremeplova vraćaju u doba možda izmaštane, ali svakako udobnije, bolje prošlosti.

Knjigu možete kupiti preko našeg sajta ili u našim knjižarama Bookastore (Cara Lazara 12 i Bulevar kralja Aleksandra 92, Beograd) po promotivnoj ceni od 2.497 dinara, a uskoro i u boljim knjižarama širom Srbije.

Korpa
0 items Korpa
Moj nalog