Back Cover
Odlomak

Gošća

Mladi bračni par bez dece živi u mirnom delu Tokija, u kućici unutar prostranog imanja sa raskošnim vrtom. Jednog dana u njihov život neopaženo ulazi jedna mala susedska mačka, božanstveno biće kao izvan ovog sveta, i u njega unosi neočekivanu radost. Duboko dirljiva priča o ljubavi i gubitku, o sudbini i prolaznosti života, ispričana na izvanredno poetičan i slikovit način.

792,00 RSD

Radnja romana Gošća odvija se krajem osamdesetih — početkom devedesetih godina XX veka, u vreme kada je Japanom zavladala recesija. Mladi bračni par bez dece živi u iznajmljenoj kućici unutar prostranog imanja sa raskošnim vrtom, smeštenom u mirnom delu Tokija. Jednog dana u njihov život neopaženo ulazi jedna mala susedska mačka, božanstveno biće kao izvan ovog sveta, i u njega unosi neočekivanu radost.

Melanholičan roman sa autobiografskim elementima, Gošća na izvanredno poetičan i slikovit način pripoveda duboko dirljivu priču o ljubavi i gubitku, o sudbini i prolaznosti života.

Autor
Prevodilac
Dizajner
Naslov originala

Neko no kyaku

Broj strana

138

Pismo

latinica

Povez

mek

Format

14 x 20 cm

Godina

2017.

ISBN

978-86-88335-85-0

Takaši Hiraide

Takaši Hiraide (Takashi Hiraide) rođen je 1950. godine u japanskom gradu Mođi. Tokom svoje plodne spisateljske karijere objavio je više zbirki poezije, brojne eseje i književne kritike.

Njegov prvi roman Neko no kyaku (Gošća), dobitnik književne nagrade Kijama Šohei, preveden je na više svetskih jezika i postao je bestseler u SAD i u Francuskoj.

Gošća je prvo Hiraideovo delo izdato na srpskom jeziku.

Kritike

„Neobično prisna, detaljna i živopisna slika jednog mesta, istovremeno intimna i otvorena.“
Njujork tajms

„Hiraideov rad je odista blistav.“
Kenzaburo Oe

„Beskrajno topla priča o prolaznosti života.“
Mainići šimbun

Možda bi vas zanimalo

Novi naslovi

Beti Blu

990,00 RSD

Azilant

1.199,00 RSD

Rat

891,00 RSD

Beli zubi

1.397,00 RSD

Odluka

990,00 RSD