Dnevnik praznine – debitantski roman godine u Japanu

Dnevnik praznine Emi Jagi subverzivni je roman bizarnog zapleta i diskretnog humora koji razmatra šta u patrijarhalnom društvu znači biti žena koja se ne uklapa u tradicionalnu ulogu supruge i majke.

Roman prati tridesetogodišnju Šibatu, koja se pretvara da je trudna jer joj je dozlogrdilo što kolege očekuju da posprema za njima samo zato što je jedina žena u kancelariji. Laž izgovorena u afektu omogućava joj da se napokon odmori, ugađa sebi, upozna druge ljude i uživa u sitnim svakodnevnim radostima. Jedino što mora da radi jeste da održava privid trudnoće.

Dok se Šibata oslobađa samo da bi otkrila da je sada svi posmatraju isključivo kao buduću majku, priča postaje gotovo nadrealna i mi počinjemo da se pitamo gde je granica između prevare i njenog života.

Pronicljiv i duhovit, roman Dnevnik praznine suptilan je bunt protiv uloga nametnutih ženama, prožet zadivljujućom dvosmislenošću koja čitaoce drži u neizvesnosti do samog kraja.

Knjigu možete kupiti preko našeg sajta ili u našim knjižarama Bookastore (Cara Lazara 12, Cara Dušana 68 i Bulevar kralja Aleksandra 92, Beograd) po promotivnoj ceni od 792 dinara, kao i u boljim knjižarama širom Srbije.

Korpa
0 items Korpa
Moj nalog