Beli zubi – urnebesan prikaz multietničkog Londona

Smešten u multietnički severni London, roman Beli zubi Zejdi Smit beskrajno je zabavna knjiga s mnoštvom živopisnih likova i urnebesnim i neočekivanim obrtima.

Tu su Jehovini svedoci, genetski modifikovan miš, Arapi koji vode irski pab, frizerke u jamajkanskom salonu, eugeničari, pradeda koji možda jeste a možda i nije heroj, aktivisti za prava životinja i islamska fundamentalistička grupa pod nesretnim akronimom KEVIN. Likovi u knjizi gube zube, rađaju u zemljotresima, predviđaju smak sveta, odlučuju o sudbini bacanjem novčića, šalju dete u postojbinu kako bi se posvetilo veri samo da bi im se vratilo kao ateista…

Kroz priču o Ikbalovima, porodici imigranata iz Bangladeša, i Džounsovima, englesko-jamajkanskoj porodici, prikazani su obični ljudi koji se svim silama trude da očuvaju svoj identitet, ali i oni koji postaju „engleskiji od samih Engleza“.

Napisan u osvit novog milenijuma, Beli zubi, debitantski roman tada dvadesetpetogodišnje Zejdi Smit, osvojio je i kritiku i čitaoce širom sveta pripovedačkom veštinom, jezikom koji odražava različitost identiteta i neizostavnim britanskim humorom. Ovo je knjiga koju ne smete da propustite.

Knjigu možete kupiti preko našeg sajta ili u našim knjižarama Bookastore (Cara Lazara 12 i Bulevar kralja Aleksandra 92, Beograd) po promotivnoj ceni od 1397 dinara, kao i u boljim knjižarama širom Srbije.

Beli zubi

1.397,00 RSD
Korpa
0 items Korpa
Moj nalog