Azilant – maestralni roman autora „Tirze“

Kristijan Bek je književni lik koga nećete voleti. Ubeđen da se život sastoji od iluzija i lažnih nada, posvećen je razotkrivanju svih samoobmana, kako svojih tako i tuđih, i to po svaku cenu. U njegovom svetu nema mesta za saosećajnost, ambicije i snažne emocije. Žena s kojom je u vezi pak smatra da je moralni imperativ pomoći drugima. Njihov odnos, zasnovan na odsustvu iluzija o partneru, lišen je seksa i na bizaran način istovremeno je i vrlo blizak i otuđen. Ona je jedina s kojom može da podeli svoju usamljenost. Međutim, kada ona sazna da je smrtno bolesna, saopštava mu da želi da se uda – ali ne za njega, već za azilanta iz Alžira.

Arnon Grunberg, koji je privukao pažnju domaće čitalačke publike romanom Tirza, u Azilantu uspeva da kod čitalaca izazove mešavinu gađenja i empatije prema zapravo užasnom liku, dokazujući time svoju nespornu spisateljsku virtuoznost. Kafkijanskim epizodama, šokantnim preokretima, mešavinom tragičnog i komičnog autor prikazuje kako rigidnost u idealima, ma kakvi oni bili, može biti destruktivna. Uznemirujući, mučan, neugodan, ali uprkos svemu i dirljiv, Azilant je roman koji ne smete propustiti.

Knjigu možete kupiti preko našeg sajta ili u našim knjižarama Bookastore (Cara Lazara 12 i Bulevar kralja Aleksandra 92, Beograd) po promotivnoj ceni od 1.199 dinara, kao i u boljim knjižarama širom Srbije.

Azilant

1.199,00 RSD
Korpa
0 items Korpa
Moj nalog