Čarobnjak iz Kremlja – Velika nagrada za roman Francuske akademije

Protagonista romana Čarobnjak iz Kremlja je Vadim Baranov, koji je od avangardnog pozorišnog režisera i producenta rijaliti TV programa postao čovek koji kreira politiku i sudbinu Rusije kao glavni spin doktor Putinovog režima. Svoju priču ispričaće naratoru knjige jedne noći u svojoj rezidenciji, nekoliko godina nakon povlačenja iz politike.

Premda je Čarobnjak iz Kremlja inspirisan stvarnim likovima i događajima, osvojiće vas prvenstveno stilom i britkim pripovedanjem. Ciničan, introspektivan i oštrouman, Baranov je toliko zabavan pripovedač da čitaoce šarmira s lakoćom iako zapravo govori o bitnim pitanjima savremenog doba poput morala, integriteta i istine u politici. Pripovedajući o usponu Putina od državnog činovnika do nedodirljivog vladara, „čarobnjak iz Kremlja“ otkriva kako se manipuliše činjenicama i režira nova stvarnost, kako se gradi nacionalni mit, kako se lako uništavaju nečija reputacija i život…

Čarobnjak iz Kremlja je moćna knjiga o političkim igrama i majstorima političke propagande, o ljudskoj prirodi i prirodi moći, o Rusiji i njenoj novijoj istoriji, knjiga koja disecira ne samo autoritarnu vlast u Rusiji već i autoritarnu vlast bilo gde.

Knjigu možete kupiti preko našeg sajta ili u našim knjižarama Bookastore (Cara Lazara 12 i Bulevar kralja Aleksandra 92, Beograd) po promotivnoj ceni od 990 dinara, kao i u boljim knjižarama širom Srbije.

Korpa
0 items Korpa
Moj nalog