Knjiga meseca
Back Cover
Odlomak

Ljudska posla

Karin Tuil je stvorila autentične likove, ni dobre ni loše, prosto ljudske, navodeći nas da osećamo empatiju prema svakom od njih, čak i onda kada bi trebalo da ih mrzimo ili preziremo. Ljudska posla su roman o privilegijama i zloupotrebi moći, o uticaju društvenih mreža na svačiji život, o crvenoj liniji (ne)pristanka na seksualni odnos, roman koji stavlja čitaoce na porotničku klupu i demontira bezosećajnost pravosudnog sistema.

990,00 RSD 693,00 RSD

Akcija Pozdrav letu - 30% niža cena! Akcija traje od 14. do 23. juna.

Farelovi su moćan par. Žan je slavni francuski politički novinar, a njegova supruga poznata je po svom feminističkom angažmanu. Njihov sin studira na prestižnom američkom univerzitetu i svet mu je pod nogama. Čini se da im sve ide od ruke. Ali jedna optužba za silovanje uzdrmaće tu savršenu društvenu konstrukciju.

Siva zona seksualnih odnosa i različite percepcije istog događaja nalaze se u srcu ovog romana. U njemu Karin Tuil demontira bezosećajan pravosudni sistem, zadirući u neke od najvažnijih tema današnjice: seks i pristanak, ženstvenost i muževnost, zloupotrebu moći i javni linč, život pod lupom medija i uticaj društvenih mreža. Ljudska posla su upečatljiv, intrigantan i inteligentan roman koji će snažno uzdrmati svaku čitateljku i svakog čitaoca.

Autor
Prevodilac
Dizajner
Naslov originala

Les Choses Humaines

Broj strana

304

Pismo

latinica

Povez

mek

Format

14 x 20 cm

Godina

2021.

ISBN

978-86-80830-60-5

Karin Tuil

Karin Tuil rođena je 1972. godine u Parizu. Studirala je pravo i radila kao advokatica, ali je od advokature odustala i odlučila da se posveti pisanju. Autorka je dvanaest romana od kojih su Ljudska posla (2019) i Odluka (2022) prevedeni kod nas. Pisala je kratke priče i tekstove za časopise Le Monde 2, L’Express, Elle i Livres Hebdo.

Za roman Six mois, six jours dobila je nagradu „Roman News“ (2011), za roman L’Insouciance nagradu „Landerneau“ (2016), a roman Ljudska posla ovenčan je 2019. nagradom „Interallié“ i Gonkurovom nagradom gimnazijalaca. Njena dela su adaptirana za pozorište i film, a Karin Tuil je odlikovana ordenom Reda umetnosti i književnosti u rangu oficira.

Kritike

„Majstorski roman koji ispituje postepenu destrukciju odnosa između muškaraca i žena.“
— Le Nouvel Observateur

„Pomoću slučaja silovanja u visokim društvenim krugovima Karin Tuil se usredsređuje na današnju epohu i hvata duh vremena. Balzakovski roman obeležen žigom napretka.“
— Le Point

„U romanu Ljudska posla žustro se mešaju sve prevare i zloupotrebe moći našeg vremena. Pariska lomača taštine.“
— Le Figaro Magazine

„Karin Tuil nas suptilno ali nepokolebljivo vodi do ruba klisure naše epohe, gde nas obuzima vrtoglavica pred funkcionisanjem pravosudnog mehanizma.“
— Le Canard enchainé

Možda bi vas zanimalo

Novi naslovi

Azilant

1.199,00 RSD

Rat

990,00 RSD 693,00 RSD

Beli zubi

1.694,00 RSD 1.185,80 RSD

Odluka

1.199,00 RSD 839,30 RSD