Top 30
Back Cover
Odlomak

Posle zime

U svom četvrtom romanu kojim se potvrdila kao neizostavno ime latinoameričkeknjiževnosti Neteldonosi paralelnu priču o Kubancu u Njujorku, mizantropu koji mašta o savršenoj ženi, i nesigurnojmladoj Meksikanki u Parizu koja se bori sa usamljenošću, čije će se sudbine u jednom trenutku preplesti.

891,00 RSD

Klaudio, poreklom s Kube, urednik u Njujorku, čvrsto se drži krute rutine i prezire ostatak čovečanstva. S druge strane Atlantika, Sesilija, povučena meksička studentkinja u Parizu, fascinirana je grobljima i bori se s usamljenošću. Kada Klaudio poseti Pariz, njihove sudbine će se ukrstiti.

Dok opisuju svoju svakodnevicu u Parizu i Njujorku, Sesilija i Klaudio otkrivaju neuroze, strasti, fobije, događaje iz prošlosti koji su ih formirali kao osobe, kao i okolnosti pod kojima su se upoznali i koje su dovele do privlačnosti, ljubavi i prezira.

U romanu o susretima i odsutnosti, o čežnji i tuzi, o strasti i obamrlosti, Netel majstorski otkriva suprotstavljenost želje za samoćom i potrebe za drugim ljudima. Posle zime je neobično intenzivna, duhovita i pronicljiva knjiga o opsesiji, poricanju i ljudskom nagonu za povezivanjem i pripadanjem.

Autor
Prevodilac
Dizajner
Naslov originala

Después del invierno

Jezik originala

Španski

Broj strana

244

Pismo

latinica

Povez

mek

Format

14 x 20 cm

Godina

2023.

ISBN

978-86-6084-034-1

Gvadalupe Netel

Gvadalupe Netel (1973) meksička je spisateljica. Autorka je četiri romana, nekoliko zbirki kratkih priča i eseja. Godine 2007. na festivalu u Bogoti proglašena je jednom od najperspektivnijih latinoameričkih spisateljica mlađih od 39 godina.

Dobitnica je brojnih književnih nagrada u Evropi i Meksiku, između ostalih „Ribera del Duero“ za zbirku priča El matrimonio de los peces rojos 2013, i nagrade za najbolji roman na španskom jeziku „Herrald“ za Posle zime (Después del invierno) 2014. godine.

Redovno piše za časopise i listove Granta, The White Review, El País, The New York Times, La Repubblica i La Stampa. Takođe je urednica najstarijeg kulturnog lista u Meksiku Revista de la Universidad de México.

Kritike

„Saosećajan portret urbane usamljenosti i ljudskog impulsa za pripadanjem.“
Kirkus Reviews

„Oštrouman, moćan roman koji opisuje kako čak i najkraća veza može uticati na ostatak života.“
Publishers Weekly

„Netel stvara čudesne paralele između tuga i ludosti svojih likova i osoba s kojima žive.“
The New York Times

„Gvadalupe Netel briljantno secira ljubav i izopačenost, i svaka njena nova knjiga je pravo otkrovenje.“
Kejti Kitamura, autorka romana Razdvojenost

„Jedan od najinteresantnijih glasova savremene meksičke književnosti.“
La Vanguardia

„Pogled koji Netel usmerava na ludila, i umerena i destruktivna, na manije, na devijacije, toliko je pronicljiv da nas tera da sagledamo sopstvene opsesije.“
Le Monde

Možda bi vas zanimalo

Novi naslovi

Beti Blu

990,00 RSD

Azilant

1.199,00 RSD

Rat

891,00 RSD

Beli zubi

1.397,00 RSD

Odluka

990,00 RSD