Back Cover
Odlomak

Suđaje i furije

Briljantna vivisekcija braka i portret kreativnog partnerstva iz pera jedne od najboljih spisateljica svoje generacije. Svaka priča ima dve strane. Svaka ljubavna veza ima dve vizure. I ponekad, ispostavlja se, ključ uspešnog braka nije u njegovim istinama, već u njegovim tajnama. U srži ovog raskošnog, epskog, višeslojnog romana, Loren Grof ispreda priču o jednom takvom braku u periodu od dvadeset četiri godine.

990,00 RSD

Suđaje i furije književno je remek-delo koje se vešto poigrava očekivanjima čitalaca. Osim što je briljantna vivisekcija braka, ovaj roman je i portret kreativnog partnerstva iz pera jedne od najboljih spisateljica svoje generacije.

Svaka priča ima dve strane. Svaka ljubavna veza ima dve vizure. I ponekad, ispostavlja se, ključ uspešnog braka nije u njegovim istinama, već u njegovim tajnama. U srži ovog raskošnog, epskog, višeslojnog romana, Loren Grof ispreda priču o jednom takvom braku u periodu od dvadeset četiri godine.

Sa dvadeset dve, Loto i Matilda su glamurozni, ludo zaljubljeni jedno u drugo i osuđeni na uspeh. Deceniju kasnije, njihovi prijatelji im i dalje zavide na takvom braku, ali naše uzbuđenje dostiže vrhunac kad shvatimo da je sve još komplikovanije i neobičnije nego što je na prvi pogled izgledalo. Sa zapanjujućim otkrićima i višestrukim paralelnim pričama, dočaranim u živopisnoj i originalnoj prozi, Loren Grof nam je podarila istinski zadovoljavajući roman o ljubavi, umetnosti, kreativnosti i moći kakav još niste čitali.

Dubok, neočekivan, inspirativan i potresan, on pogađa i u glavu i u srce.

Autor
Prevodilac
Dizajner
Naslov originala

Fates and Furies

Broj strana

409

Pismo

latinica

Povez

mek

Format

14 x 20 cm

Godina

2016.

ISBN

978-86-88335-74-4

Loren Grof

Loren Grof (1978) američka je spisateljica, autorka četiri romana i dve zbirke priča. Njen prvi roman, The Monsters of Templeton iz 2008, našao se na listi bestselera The New York Times-a. Sledeći roman, Arcadia, proglasili su za jednu od najboljih knjiga 2012. godine The New York Times, The Washington Post, Vogue, The Globe and Mail, Christian Science Monitor i Kirkus Reviews. Roman Suđaje i furije (2015) nominovan je za Nacionalnu književnu nagradu u kategoriji proze i proglašen za roman godine na Amazonu. Matriksa (2021) njen je poslednji roman.

Grof je objavljivala priče u listovima The New Yorker, The Atlantic Monthly, Five Points i Ploughshares, kao i u antologijama Najbolji novi američki glasovi 2008, Nagrada Puškart XXXII i Najbolje američke kratke priče za 2007, 2010. i 2014. godinu. Mnoge od tih priča pojavljuju se u njenoj zbirci Delicate Edible Birds (2009). Napisala je i zbirku priča Florida (2018).

Živi sa suprugom i decom na Floridi.

Kritike

„Loren Grof je spisateljica retkog talenta, a Suđaje i furije je roman nesputanih ambicija koji pleni komedijom, tragedijom, vešto primenjenom erudicijom i nesumnjivim iskrama genijalnosti posejanim po čitavoj knjizi.“
The New York Times Book Review (naslovni prikaz)

„Bogat roman prepun trikova… Loren Grof je neverovatno živopisna spisateljica… teško je prekinuti sa čitanjem.“
Entertainment Weekly

„Odvažno i veličanstveno…. Rezultat ne samo da je prekrasno voajerski, već i na pametan način govori istovremeno o utehama i poniženjima jedne ljubavne veze.”
LA Times

„Delirična, ushićujuća i srceparajuća vožnja kroz čitave decenije jednog bajkovitog braka… Autorka od čitaoca traži njegovo aktivno učešće, da se potpuno unese u radnju kako bi lično doživeo sve misterije, padove i trijumfe jedne veze. Čitajte, uživajte i tugujte kad se ta vožnja završi.“
San Francisco Chronicle

Novi naslovi

Beti Blu

990,00 RSD

Azilant

1.199,00 RSD

Rat

891,00 RSD

Beli zubi

1.397,00 RSD

Odluka

990,00 RSD