Back Cover
Odlomak

Tri žene

Maestralna studija ženske žudnje i seksualnosti. Knjiga koja je uzdrmala Ameriku.

1.199,00 RSD 839,30 RSD

Akcija Pozdrav letu - 30% niža cena! Akcija traje od 14. do 23. juna.

Najavljena kao „zadivljujući uspeh“ (Los Angeles Times) i „opčinjavajuće istraživačko štivo o svim zbrkanim i komplikovanim nijansama žudnje, slomljenog srca i zanesenosti, koje se ne ispušta iz ruku“ (The Washington Post), knjiga Tri žene Lise Tadeo očarala je čitaoce, knjižare i kritičare ‒ i dospela na liste bestselera širom sveta.

U predgrađu Indijane upoznajemo Linu, domaćicu i majku dvoje dece, iz čijeg je desetogodišnjeg braka strasti nestalo, ako je ikada i bilo. Gladna ljubavi, Lina se svakodnevno bori s napadima panike i, nakon što se preko društvenih mreža poveže sa starom simpatijom, upušta se u avanturu kojoj se grozničavo prepušta.
U Severnoj Dakoti upoznajemo Megi, sedamnaestogodišnju učenicu, koja je navodno imala tajnu vezu s lepim, oženjenim nastavnikom engleskog; sudski proces koji godinama kasnije proistekne iz toga okrenuće njihovu mirnu zajednicu naglavce.
I konačno, u ekskluzivnoj enklavi na severoistoku, upoznajemo Sloun ‒ prelepu, uspešnu i uglađenu vlasnicu restorana ‒ ženu srećno udatu za muškarca koji voli da je gleda kako se upušta u seksualne odnose s drugim muškarcima i ženama.

Utemeljena na godinama podrobnog istraživanja i ispričana s neverovatnom otvorenošću i neposrednošću, knjiga Tri žene istovremeno je novinarski uspeh i pripovedačka pobeda, ujedno sva u nijansama i ispunjena saosećanjem. „Delo pažljivog posmatranja, dugih razgovora i svojevrsne žurnalističke alhemije“ (Kejt Tatl, NPR), knjiga Tri žene upoznaje nas sa tri nezaboravne žene ‒ i jednom izuzetnom spisateljicom ‒ čija nas iskustva podsećaju da nismo same.

Autor
Prevodilac
Dizajner
Naslov originala

Three women

Jezik originala

Engleski

Broj strana

334

Pismo

latinica

Povez

mek

Format

14 x 20 cm

Godina

2020.

ISBN

978-86-80830-42-1

Lisa Tadeo

Lisa Tadeo (1980) američka je spisateljica i novinarka. Autorka je Tri žene (2019), višegodišnjeg istraživačkog poduhvata o ženskoj seksualnosti. Njen debitantski roman Životinja (2021) kompleksna je, eksplicitna i često mučna knjiga o ženama koje su preživele mušku okrutnost.

Pisala je za časopise NjujorkEskvajerElGlamur i mnoge druge. Njeni eseji uvršćeni su u antologije Best American Sports Writing i Best American Political Writing, a kratke priče osvojile su dve nagrade „Puškart“.

Živi s mužem i ćerkom u Konektikatu.

Kritike

„Ako ovo nije najbolja knjiga o ženama i žudnji ikada napisana, onda je svakako najbolja knjiga na tu temu na koju sam naišla. Kad sam je počela, osećala sam se kao da sam polovinu života čekala da je pročitam; kad sam je završila, činilo mi se da mi je neko izvadio utrobu… Nema nijedne žene koja neće prepoznati ‒ dok joj se stomak steže, a srce mahnito lupa ‒ ponešto od onoga što su doživele Megi, Lina i Sloun.“

Rejčel Kuk, The Guardian

Možda bi vas zanimalo

Novi naslovi

Azilant

1.199,00 RSD

Rat

990,00 RSD 693,00 RSD

Beli zubi

1.694,00 RSD 1.185,80 RSD

Odluka

1.199,00 RSD 839,30 RSD