Top 30
Back Cover
Odlomak

Šutnja

Šutnja prati Mlađana, na prvi pogled uspešnog tranzicionog pobednika, dok putuje po bosanskim predelima, ali i po uspomenama iz zemlje koje odavno nema i rata koji je sve zauvek promenio. Živopisni i suptilno duhoviti dijalozi u kontrastu su s mučnim dilemama, a rastuća zebnja kulminira suočavanjem s demonima prošlosti od kojih Mlađan pokušava da pobegne.

Pobednički rukopis konkursa izdavačke kuće Booka i OTP banke za najbolji neobjavljeni roman 2023.

792,00 RSD

Šutnja prati Mlađana, na prvi pogled uspešnog tranzicionog pobednika, dok putuje po bosanskim predelima, ali i po uspomenama iz zemlje koje odavno nema i rata koji je sve zauvek promenio. Živopisni i suptilno duhoviti dijalozi u kontrastu su s mučnim dilemama, a rastuća zebnja kulminira suočavanjem s demonima prošlosti od kojih Mlađan pokušava da pobegne.

Pobednički rukopis konkursa izdavačke kuće Booka i OTP banke za najbolji neobjavljeni roman 2023.

Autor
Dizajner
Dimenzija

174

Pismo

latinica

Povez

mek

Format

14 x 20 cm

Godina

2023.

ISBN

978-86-6084-047-1

Mladen Milinov

Mladen Milinov rođen je 1981. u Beogradu, glavnom gradu tadašnje SFRJ. Pripovedanjem ga je začarala baka Dragica, koja je svaku priču pričala kao da joj se dešava pred očima.

Iako je završio studije književnosti, veliki je zaljubljenik u film i video-igre. Na video-igre ne uspeva da dođe na red od ćerki, pa se poražen povlači u kuhinju i mahnito peče palačinke, gde mu društvo pravi uvek nasmejana supruga s knjigom u ruci.

Baš kada je počeo da se miri s mogućnošću da će za njegove priče biti mesta samo uz palačinke i pekmez, dešava se konkurs izdavačke kuće Booka 2022, na kom je njegov roman Proročica ušao u najuži izbor. To mu daje silovit vetar u leđa da napiše Šutnju.

Novi naslovi

Azilant

1.199,00 RSD

Rat

891,00 RSD

Beli zubi

1.397,00 RSD

Odluka

990,00 RSD